Η γωνιά του Συγγραφέα

 

H  idomeni web team , δημιούργησε μια διαδικτυακή βιβλιοθήκη με βιβλία και μελέτες της ομάδας μας  αλλά και φίλων που επιθυμούν να δημοσιεύσουν το έργο τους 

 

 

Συνεργάτης

 

 

 

«Η παραδοσιακή φορεσιά των ντόπιων κατοίκων της Γουμένισσας-Παιονίας 1850-1930»

 

Περιγραφή: Το βιβλίο  «Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ - ΠΑΙΟΝΙΑΣ  1850-1930»  είναι μια μελέτη της παρουσίας της παραδοσιακής φορεσιάς των ντόπιων κατοίκων της περιοχής Γουμένισσας κατά την περίοδο 1850-1930. Για την εκπόνηση της παρούσας εργασίας χρησιμοποιήθηκε φωτογραφικό υλικό από το Λαογραφικό Μουσείο του Χρήστου Αλευρά που βρίσκεται στη Γουμένισσα καθώς και αρχειακό φωτογραφικό υλικό από διαδικτυακό τόπο.

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΡΑΝΙΑ

 Διδάκτορας Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Α.Π.Θ.

Πολιτισμός 

Πηγή         

 

 

Συνεργάτης

ΚΟΙΝΟΤΗΣ ΠΛΑΓΙΩΝ

Εν Παιονία Κιλκίς

 

Περιγραφή: Μετά από 5 χρόνια (2011 – 2016) διαδικτυακής παρουσίας ήρθε η ώρα της δημιουργίας ενός βιβλίου για το χωριό Πλάγια και την ευρύτερη περιοχή της Παιονίας Κιλκίς. Επιλέχθηκαν από το υπάρχον συλλεχθέν υλικό τα κομμάτια εκείνα που μπορούσαν να αποτελέσουν την ύλη ενός εν δυνάμει λαογραφικού βιβλίου και προσφέρονται με τη μορφή ψηφιακού βιβλίου ελεύθερα σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Ιστορικό

λαογραφικό

Πηγή 1     Πηγή 2     Πηγή 3

 

 

 

Συνεργάτης

ΧΑΜΕΝΕΣ ΨΗΦΙΔΕΣ

 

Περιγραφή: Μια αξιόλογη ποιητική συλλογή .

 

 

Ποίηση

Πηγή    

 

 

 

Συνεργάτης

ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ


 

Περιγραφή: Οι «Στιγμές από το ρεπερτόριο του θανάτου» είναι η 5η μου ποιητική συλλογή. Εκεί βρίσκονται κάποιοι από τους θανάτους που συνθέτουν τη ζωή μας. Αυτοί οι θάνατοι, οι «καθημερινοί», οι πιο επώδυνοι, συνθέτουν το ρεπερτόριο που τελειώνει με τον φυσικό μας θάνατο. Είτε αναγκαστικά είτε από επιλογή μας γράφουμε κάθε τόσο τον επίλογο σε κομμάτια της ζωής μας…..

Ποίηση

Πηγή     

 

Σελίδες :   1     2