Η γωνιά του Συγγραφέα

 

H  idomeni web team , δημιούργησε μια διαδικτυακή βιβλιοθήκη με βιβλία και μελέτες της ομάδας μας  αλλά και φίλων που επιθυμούν να δημοσιεύσουν το έργο τους 

 

 

 

 

Δημιουργός

 

Φωτογραφικό Λεύκωμα

«Να έρθεις να μας ξαναδείς, μη μας ξεχάσεις»

  «Κυρίες και κύριοι, σας πληροφορούμε ότι σε λίγα λεπτά το τρένο φτάνει στον τελευταίο σταθμό της Ελλάδας. Οι επιβάτες για Ειδομένη να ετοιμάζονται για αποβίβαση…».

Στην προσπάθειά μας για ανάδειξη της καθημερινής ζωής και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, με συνοδοιπόρο την ομορφιά της φύσης που προσφέρει ο τόπος μας, ο «συγγραφέας» μας με την πένα του και ο «φωτογράφος» μας με το φακό του αναδεικνύουν τις καθημερινές σκηνές της ζωής στην Ειδομένη των τριών χρονικών διαστάσεων (παρελθόν - παρόν - μέλλον). 

Ευχάριστες αναμνήσεις, τις οποίες μπορείτε και εσείς να αισθανθείτε.

Καλή ανάγνωση.

Ιστορικό

φωτογραφικό λεύκωμα

Πηγή 1       Πηγή 2        Πηγή 2

 

 

 

Συνεργάτης

 

 

Οι Σκιές της Χρυσαυγής

 <<Εκεί που οι σκέψεις συναντάνε τη μαγεία>>

Περιγραφή: Αποφάσισα να αποτυπώσω κάποιες λέξεις, κάποιες εκφράσεις και κάποιες σκέψεις μου σε ένα κομμάτι χαρτί. Κάτι ανόητο, κάτι ανούσιο για τον περισσότερο κόσμο πιθανόν και για εσένα. Όμως για μένα είναι σημαντικό. Είναι ένα δικό μου μέρος, μια πόρτα κρυφή διαφυγής από τα καθιερωμένα και από τα συνήθη. Η αφιέρωση είναι για εκείνες τις ψυχές που έχασαν προσωρινά τον δρόμο τους….

Δοκίμιο

Πηγή 1    Πηγή 2     Πηγή  3

 

 

 

Συνεργάτης

ΚΟΙΝΟΤΗΣ ΠΛΑΓΙΩΝ

Εν Παιονία Κιλκίς

A΄ έκδοση

 

Περιγραφή: Μετά από 5 χρόνια (2011 – 2016) διαδικτυακής παρουσίας ήρθε η ώρα της δημιουργίας ενός βιβλίου για το χωριό Πλάγια και την ευρύτερη περιοχή της Παιονίας Κιλκίς. Επιλέχθηκαν από το υπάρχον συλλεχθέν υλικό τα κομμάτια εκείνα που μπορούσαν να αποτελέσουν την ύλη ενός εν δυνάμει λαογραφικού βιβλίου και προσφέρονται με τη μορφή ψηφιακού βιβλίου ελεύθερα σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Ιστορικό

λαογραφικό

Πηγή 1     Πηγή 2     Πηγή 3

 

 

 

Συνεργάτης

ΚΟΙΝΟΤΗΣ ΠΛΑΓΙΩΝ

Εν Παιονία Κιλκίς

Β΄ έκδοση

Περιγραφή: Μετά το ιστορικό βιβλίο ΚΟΙΝΟΤΗΣ ΠΛΑΓΙΩΝ του 2016 ήρθε η Έκδοση του βιβλίου με τις νέες προσθήκες  να τελειοποιούν το έργο για τα Πλάγια Παιονίας.  Όπως αι το πρώτο βιβλίο προσφέρεται με τη μορφή ψηφιακού βιβλίου ελεύθερα σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Ιστορικό

λαογραφικό

Πηγή 1    

 

 

 

Συνεργάτης

ΧΑΜΕΝΕΣ ΨΗΦΙΔΕΣ

 

Περιγραφή: Μια αξιόλογη ποιητική συλλογή .

 

 

Ποίηση

Πηγή    

 

 

Συνεργάτης

 

 

 

«Η παραδοσιακή φορεσιά των ντόπιων κατοίκων της Γουμένισσας-Παιονίας 1850-1930»

 

Περιγραφή: Το βιβλίο  «Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ - ΠΑΙΟΝΙΑΣ  1850-1930»  είναι μια μελέτη της παρουσίας της παραδοσιακής φορεσιάς των ντόπιων κατοίκων της περιοχής Γουμένισσας κατά την περίοδο 1850-1930. Για την εκπόνηση της παρούσας εργασίας χρησιμοποιήθηκε φωτογραφικό υλικό από το Λαογραφικό Μουσείο του Χρήστου Αλευρά που βρίσκεται στη Γουμένισσα καθώς και αρχειακό φωτογραφικό υλικό από διαδικτυακό τόπο.

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΡΑΝΙΑ

 Διδάκτορας Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Α.Π.Θ.

Πολιτισμός 

Πηγή         

 

 

Σελίδες :   1     2     3